Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser.

De juiste zorg op de juiste plaats

Het voorkomen van duurdere zorg, zorg dichterbij huis of het vervangen ervan, bijvoorbeeld door eHealth. Dat is zorg op de juiste plek. In de regio wordt hier hard aan gewerkt. Met Reos als adviespartner en procesbegeleider.

Zorg op de juiste plek bij Atriumfibrilleren en Hartfalen in Zuid-Holland Noord

31 januari 2019 | Nieuws

In Zuid-Holland Noord werken huisartsen en cardiologen samen om de zorg voor mensen met hartaandoeningen te verbeteren én deze zorg ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden. Ze werken daarmee aan de juiste zorg op de juiste plek voor patiënten met atriumfibrilleren (een ritmestoornis van het hart) en hartfalen. Hierbij het laatste nieuws!

Lees meer

Zorg op de juiste plek doen!

31 januari 2019 | Blog

Iedereen lijkt het erover eens dat het nodig is om te werken aan juiste zorg op de juiste plek. Toch is de praktijk weerbarstig. Goed bedoelde initiatieven sneuvelen en enthousiaste veranderaars raken moedeloos. Hoe komt dat toch? 

Lees meer

Verschuiving van zorg in de regio

31 januari 2019 | Nieuws

In de regio spelen veel initiatieven om verschuiving van zorg mogelijk te maken. Die moet duurdere zorg voorkomen, dichter bij mensen thuis worden gegeven of zorg vervangen, bijvoorbeeld met eHealth. Wij brengen u op de hoogte van de initiatieven in onze regio. 

Lees meer

Wat kan Reos voor u betekenen bij zorg op de juiste plek?

31 januari 2019 | Nieuws

Reos adviseert bij veel initiatieven die er aan bij dragen dat mensen de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Van de juiste zorgverlener(s), liefst zo dicht mogelijk bij huis. We merken dat eerstelijnszorgbestuurders vragen en soms ook zorgen hebben over de hobbels die zij moeten nemen om de verschuiving van zorg te realiseren. Reos helpt u met die vraagstukken.

Lees meer

Zelf bloeddruk meten geeft minder stress

31 januari 2019 | Interview

Patiënten die zelf hun bloeddruk meten hoeven minder vaak op consult te komen en ervaren meer verantwoordelijkheid voor hun aandoening. Een goed voorbeeld van zorg op de juiste plek. In het kader van Gezonde zorg, Gezonde regio deed gezondheidscentrum Dillenburg in Alphen aan den Rijn een pilot met het zelf meten van de bloeddruk. Niet alleen patiënten zijn tevreden, ook zorgverleners hopen de werkwijze verder te kunnen ontwikkelen.

Lees meer

Louise Henderickx nieuwe Reos adviseur

31 januari 2019 | Nieuws

Agenda

16 mei 2019 |

Congres behandeling patiënten met een laag IQ

Afmelden voor alle mailings van Reos? Klik hier.