actueel

Creatieve wegen zoeken om waardevolle projecten door te laten gaan

Door de coronacrisis dreigen waardevolle initiatieven stil te komen liggen of worden nieuwe plannen níet opgepakt. Dat is zonde. Reos zoekt en denkt creatief mee om ook in coronatijd de energie erin te houden en stappen vooruit te blijven zetten. Stevenshof Vitaal is daar een mooi voorbeeld van. 

Doel van dit project is een gezonde en sociale wijk voor jong en oud, met intensieve betrokkenheid van de bewoners zelf, welzijnsorganisaties en zorgaanbieders in de wijk. Met thema’s als  gezonde voeding en leefstijl, sociale contacten en eenzaamheid, groen in de wijk. Juist nu blijkt hoe belangrijk dat is. 

‘Aan het begin van de coronacrisis hebben de bijeenkomsten even stil gelegen. Maar informatie ophalen, elkaar bijpraten, nieuwe ideeën verzamelen gaan nu weer gewoon door’, vertelt Hanneke Zandbergen,  projectleider vanuit Reos. ‘Via Zoom, hebben we weer goede bijeenkomsten gehad met de bewoners. Het is even wennen, maar het werkt goed. Fijn om elkaar zo toch weer te zien en te spreken. Om vooruit te kunnen met de mooie dingen die in deze wijk gebeuren. Voordeel is dat deze Zoomsessies ook eenvoudig opgenomen worden. Daar hebben we filmpjes van gemaakt zodat iedereen die geïnteresseerd is betrokken kan blijven. En die betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen is de kracht van dit project.’

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden in deze tijd samenwerkingsprojecten op een effectieve manier door te laten lopen? Of nieuwe projecten op te starten? 

Neem contact op met Hanneke Zandbergen 
 

Top