actueel

Fusie Lijn1 en Reos: Samen Sterk(-er)!

Lijn1 en Reos nemen als Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) een onafhankelijke rol in het zorgveld in. Als ROS adviseren, verbinden en begeleiden ze zorgaanbieders en overheden bij samenwerkingsvraagstukken op lokaal en regionaal niveau. Lijn1 en Reos gaan per 1 april 2023 samen verder onder de naam Reos. Met de fusie beogen beide organisaties de maatschappelijke impact die zij maken op de transformaties in de zorg en sociaal domein te versterken. 

Waarom deze fusie?

Lijn1 en Reos zijn beide een lang bestaande ROS en bedienen de regio’s Haaglanden (Lijn1), Zuid-Holland Noord, Amstelland en Midden Holland (Reos). Beide organisaties zijn complementair aan elkaar op het thema gezondheid. Door de fusie kunnen ze dit thema nog steviger in de regio's op de agenda zetten. Ze hebben brede ervaring met samenwerkingsvraagstukken in de eerste lijn, richting het sociaal domein en de andere zorgdomeinen. De fusie helpt om deze ervaring nog beter in te zetten bij het oplossen van de vraagstukken die nu spelen in het zorglandschap en samenleving. De fusie-organisatie blijft deel uitmaken van het landelijk ROS-netwerk.

“Vanuit een gedeelde opgave en visie op de ontwikkelingen in de zorg en het sociaal domein, met mensen die met een gedeelde passie aan deze opgaven werken en met een mooi portfolio aan opdrachten en dito partners in Haaglanden, Zuid-Holland Noord, Amstelland en Midden Holland blijven we de komende jaren met volle energie werken aan een toekomstbestendig sociaal domein en zorg.” – Maurits Hesselmans, Directeur-Bestuurder

Welke stappen gaan we in 2023 zetten?

In de regio Haaglanden geven onze adviseurs vorm aan de kanteling van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’. De impact is zichtbaar in grotere verbondenheid van partijen en een gemeenschappelijk vertrekpunt. Onze collega's zijn sterk in wijkgericht werken en betrokken bij diverse preventie projecten zoals Gezond en Gelukkig Den Haag.

In de regio's Zuid-Holland Noord, Amstelland, Haarlemmermeer en Midden-Holland hebben wij als missie om de eerstelijnszorg te versterken en ondersteunen. Om te zorgen dat mensen in de regio de zorg en hulp krijgen die ze nodig hebben, kunnen zorg, gemeenten en welzijn niet zonder elkaar. Vanuit brede expertise en heel verschillende rollen adviseren, verbinden, versterken en versnellen wij bij het (beter) organiseren en afstemmen van zorg en welzijn. 

Met de medewerkers is een traject gestart om de gezamenlijke positionering voor 2023 en verder samen met onze netwerkpartners, handen en voeten te geven. De focus ligt hierbij op verbinden, verbeteren, vertrouwen en gezond samen leven.

Op de hoogte blijven over onze dienstverlening?

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de netwerkontwikkelingen via onze nieuwsbrief .

 

Top