actueel

Gratis advies voor bezoekers drogist blijkt een succes

In oktober organiseerde DA Rodenburg samen met professionals uit de eerstelijnszorg een Gezondheidsdag in Bergambacht. Eigenaar Wim Rodenburg vertelt waarom hij dit initiatief nam: “Wij verwijzen regelmatig klanten naar zorgprofessionals of naar de huisarts wanneer wij denken dat dat meer op zijn plek is. Daarom besloten we een dag te organiseren waar iedereen op een laagdrempelige manier persoonlijk advies krijgen op het gebied van gezondheid. En dat was een groot succes, met tientallen bezoekers en een gemiddelde waardering van een 8,7.”

Rodenburg nam het initiatief samen met ergotherapeut Judith Koudstaal en met verpleegkundige Anneke Segers. Alle paramedici uit de eerstelijn werden uitgenodigd voor deelname en de dag werd mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar VGZ. Reos-adviseur Maaike Weering verzorgde de projectleiding en gaf advies. “Zonder haar begeleiding was het niet gelukt, omdat wij het ook allemaal naast onze drukke baan moeten doen”, volgens de organisatie.

Uiteindelijk waren acht zorgprofessionals tijdens deze dag aanwezig om bijvoorbeeld de bloeddruk of het cholesterol van bezoekers te meten of advies te geven om vallen in huis te voorkomen. Bezoekers kregen een na afloop een ‘screeningspaspoort’ mee met de uitslag van de metingen en de persoonlijke adviezen.

Bezoekers vonden het een ‘superinitiatief’ en ‘voor herhaling vatbaar’. Ze gaven in de evaluatie ook aan ‘dat het fijn is dat je alles kunt vragen zonder eerst een afspraak te moeten maken’. De organisatie is dan ook zeker van plan in het nieuwe jaar een vergelijkbare dag te organiseren, waarbij de tips van de bezoekers van deze keer natuurlijk worden meegenomen.

Wil je meer weten over deze dag of wat Reos voor je kan betekenen? Neem dan contact op met Reos-adviseur Maaike van Weering vioa  06 184 255 45 of mvanweering@reos.nl.

Top