actueel

Maaike van Weering wordt nieuwe regiocoördinator Midden-Holland

Maaike van Weering per 1 januari nieuwe regiocoördinator Midden-Holland

Reos adviseur Maaike van Weering wordt per 1 januari de nieuwe regiocoördinator Midden-Holland. Zij pakt het stokje over van Reos adviseur Sabine Mira Ferrer die naast haar baan bij Reos zich oriënteert op het opzetten van een eigen coaching praktijk en daardoor de taak van regiocoördinator overdraagt. 

Maaike houdt zich actief bezig met het onderhouden en opbouwen van een netwerk in de regio Midden-Holland. Zij inventariseert de behoeften binnen de eerste lijn, bij het sociale domein en samenwerkingspartners om tot meer gestroomlijnde zorg en ondersteuning te komen. Vanuit haar rol kan zij vanaf 2018 de verschillende initiatieven verbinden in de regio Midden-Holland. Intern stemt zij de ontwikkelingen en initiatieven af met collega adviseurs. 

Ruime ervaring met samenwerkingsinitiatieven en sociaal domein
Maaike van Weering heeft ruime ervaring met verandermanagement in complexe omgevingen, onder andere in het sociaal domein. Netwerken zit in haar DNA en met haar energieke en spontane persoonlijkheid weet zij de mensen in haar omgeving mee te krijgen in een succesvolle samenwerking. Een mooi voorbeeld is het opzetten van regionale- en integrale samenwerkingsverbanden met diverse organisaties (o.a. regiogemeenten, wijkteams, welzijnsorganisaties, CJG, GGZ). 

Maaike: “Als ik iets belangrijk vind in mijn werk, is dat het hebben van een frisse blik, zodat we samen tot nieuwe ideeën en inzichten kunnen komen die bijdragen aan de groei en ontwikkeling die nodig is. Ik ben een voorstander van samenwerken en slim organiseren, daarmee kun je elkaar versterken en tot gestroomlijnde zorg en dienstverlening komen.”

Naast het regiocoördinatorschap is Maaike verantwoordelijk voor het uitbouwen van de programma’s Verbinden zorg, welzijn en preventie in de wijk én Gezond en Waardig ouder worden.

Regiocoördinatoren
Elke regio heeft een regiocoördinator. Voor Midden-Holland is dat per 1 januari Maaike van Weering. Voor Amstelland Haarlemmermeer is dat Monica van Papendrecht en voor Zuid-Holland Noord is dat Hanneke Zandbergen.

Wilt u een initiatief gericht op samenwerking starten in Midden-Holland? Of wilt u meer informatie? Bel Maaike of stuur een e-mail.

Bekijk Maaike’s LinkedIn profiel.
 

Top