actueel

Netwerkkaart maakt netwerken in de regio zichtbaar

Netwerkkaart maakt netwerken in de regio zichtbaar

Een krachtenbundeling van zorgprofessionals is een voorwaarde om samenhangende zorg te organiseren. Adviseurs van Reos begeleiden vele van deze netwerken. We hebben beroepsnetwerken en themanetwerken in de regio’s Amstelland Haarlemmermeer, Midden-Holland en Zuid-Holland Noord in kaart gebracht. Resultaat is een overzichtelijke weergave in een Netwerkkaart. Ook u kunt uw regionale netwerk aanmelden.

U kunt uw regionale netwerk aanmelden voor deze kaart. Stuur hiervoor een e-mail aan Marieke van Schie, zij is het aanspreekpunt rondom netwerkvorming.

Marieke van Schie: “We maken hiermee zichtbaar welke groepen er in de regio actief zijn. Netwerken zien wat zij aan elkaar kunnen hebben. In Amstelland, Haarlemmermeer en Zuid-Holland Noord organiseren zorgprofessionals zich steeds meer. De organisatiegraad in de eerstelijnszorg is de afgelopen jaren enorm toegenomen”, vertelt Marieke van Schie. “We hebben dit visueel gemaakt door de monodisciplinaire beroepsnetwerken en de themanetwerken in kaart te brengen. Zo krijgen zorgprofessionals én hun samenwerkingspartners inzicht in wat er is zodat je weet waar je bij zou kunnen aansluiten of met welk netwerk je samen kunt werken. De komende tijd zal deze kaart aangevuld worden met andere typen netwerken, bijvoorbeeld de multidisciplinaire netwerken die deze regio’s ook rijk zijn.”

Lees het hele interview. Zie helemaal onderaan deze pagina de Netwerkkaart.

Zorg en Zekerheid en VGZ financieren netwerkvorming in deze regio’s vanuit gelden uit de beleidsregel regionale ondersteuning eerstelijnszorg en kwaliteitsontwikkeling.

Top