actueel

Reos begeleidt Medisch Centrum Bodegraven bij formuleren missie/visie

Reos organiseerde een visiedag voor zorgprofessionals, die na de zomer hun intrek nemen in Medisch Centrum Bodegraven. Het formuleren van een gezamenlijke missie en visie was het belangrijkste doel van deze dag. Reos begeleidde de groep via oefeningen en opdrachten naar een gedeeld beeld over de zorg voor inwoners van Bodegraven. 

Tijdens de pitches van de verschillende disciplines werd al snel duidelijk dat er interessante nieuwe producten te ontwikkelen zijn om de inwoners van Bodegraven goede zorg te blijven leveren. De psycholoog bijvoorbeeld, kan mensen die bang zijn voor de tandarts prima helpen om over hun angst heen komen. Goede mondzorg is dan ook bereikbaar voor inwoners, die eerder niet naar de tandarts gingen.

Elf zorgaanbieders zullen vanaf oktober werkzaam zijn in dit nieuwe medisch centrum. Eén huisartsenpraktijk, fysiotherapeuten, een diëtist, een ergotherapeut, een kinderpsycholoog, een GZ psycholoog, het Groene Hart Ziekenhuis, Benu Apotheek, een podotherapeut, de thuiszorg en een tandarts gaan in dit centrum samenwerken. De visiedag heeft, naast een missie en een visie, veel aanknopingspunten geboden voor het ontwikkelen van gezamenlijke zorgverlening.

Op dit moment zijn de praktijkhouders druk met het organiseren van de verhuizing en de nadere kennismaking met medewerkers van de deelnemende praktijken. Maandag 2 oktober zal Medisch Centrum Bodegraven haar deuren openen voor de inwoners. 

Reos organiseert regelmatig visiedagen voor eerstelijnszorgorganisaties. Wilt u ook een visiedag organiseren? Neem contact op met de regiocoördinator Hanneke Zandbergen (Zuid-Holland Noord), Monica van Papendrecht (Amstelland Haarlemmermeer) of Sabine Mira Ferrer (Midden-Holland) of bel 071-5661818.

Top