actueel

Reos neemt waarden en normen op in nieuwe statuten

Reos heeft haar statuten gewijzigd. De statuten van de stichting dateerden nog uit 2004 en zijn aangepast aan de Zorgbrede Governance code (2017). Het onderdeel waarden en normen uit deze code  heeft een belangrijke plaats in de statutenwijziging. 

Reos onderschrijft de principes voor goed bestuur en toezicht uit de zorgbrede governance code voor de organisatie. Reos vindt het belangrijk om de algemene waarden uit de code, zoals integriteit, aanspreekbaarheid, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, professionaliteit, openheid en transparantie, doelgerichtheid en doelmatigheid op te nemen in de statuten. 

Volgens directeur-bestuurder Marie-Fleur Lobry van Reos vormt deze tone at the top een belangrijke basis voor de organisatie: “Zachte aspecten - zoals waarden dat zijn - verdienen aandacht en betekenisgeving in organisaties. Niet alleen bestuur en toezicht, maar de gehele organisatie zal deze expliciet bespreekbaar moeten kunnen maken. Met de vastlegging van waarden en normen die passen bij Reos is hiermee een begin gemaakt.” 

Over Reos
Het zorglandschap is ingrijpend veranderd. Een samenhangend aanbod van zorg en ondersteuning wordt steeds belangrijker. Reos verbindt zorgorganisaties en het sociaal domein om zorg en ondersteuning beter op elkaar af te stemmen. We adviseren bij samenwerking met als resultaat: een goed afgestemd ketenaanbod en een multidisciplinaire ketensamenwerking. Reos levert naast advies ook projectmanagement en interim diensten.

Ontvangt u onze nieuwsbrief? Wilt u op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in samenwerken aan zorg en gezondheid? Meld u aan voor de maandelijkse Reos nieuwsbrief.

Lees ook: Hoe bereidt u zich als commissaris voor op het gesprek met de accountant over cultuur? Muel Kaptein, partner bij KPMG, formuleerde tien vragen die commissarissen zichzelf kunnen stellen over dit thema. 
 

Top