actueel

Scholing positieve gezondheid in Alphen aan den Rijn

Het Alphens Keten Overleg (AKO), met daarin diverse zorg- en welzijnsorganisaties, heeft het gedachtegoed positieve gezondheid omarmd. Vorig jaar organiseerden zij samen met de gemeente Alphen aan den Rijn en Reos een succesvolle bijeenkomst met Machteld Huber als keynote spreker. Nu wil AKO alle zorgprofessionals in de gemeente kennis laten maken met positieve gezondheid door een krachtige combinatie van wijkbijeenkomsten en nascholing. Reos adviseur Marieke van Schie van Reos adviseert als onafhankelijke projectleidering over de aanpak van dit project.  

Het AKO organiseert diverse wijkbijeenkomsten voor huisartsen en professionals in het sociale domein. Op deze bijeenkomsten ontmoeten zij elkaar, leren zij elkaars taal spreken en elkaars werkwijze kennen.

Daarnaast gaat de Alphense werkgroep nascholing ontwikkelen in samenwerking met institute Positive Health (iPH). Positieve Gezondheid is van belang bij het integraal oppakken van klachten. Daar zijn zowel het sociaal domein als de zorg bij betrokken.

In het Alphens Keten Overleg zitten Zorg en Zekerheid, Gemeente Alphen aan den Rijn, de thuiszorgorganisaties Activite, IZO, Plicare, Vierstroom en Wijdezorg, huisartsen uit de kernen Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude, Alphen op één lijn (de koepelorganisatie van de gezondheidscentra in de kern Alphen aan den Rijn) GGD Hollands Midden en TOM in de Buurt.

Wilt u meer weten over dit project? Neem contact op met Marieke van Schie of bel 071 566 18 18.

De inzet van Reos wordt door Zorg en Zekerheid gefinancierd vanuit gelden uit de beleidsregel regionale ondersteuning eerstelijnszorg en kwaliteitsontwikkeling.

   

Top