actueel

Tandartsenzorg voor de onverzekerbare vreemdelingen

Gezondheidszorg Illegalen Leiden wil ervoor zorgen dat de gezondheidszorg toegankelijk is voor onverzekerbare vreemdelingen. Vanuit de stichting biedt tandarts dhr. L.P.W. van Broeckhuysen, tandheelkundige hulp aan mensen zonder verblijfsvergunning, zonder financiële draagkracht en verblijvend in Leiden e.o.

Veel vreemdelingen hebben een extreem slecht gebit. De stichting hecht een groot belang aan een goed functionerend gebit; het vormt de basis van een goede gezondheid. Vreemdelingen hebben angst of schaamte bij het vragen om hulp. Daarom attenderen we u als zorgverlener op de mogelijkheid om tandheelkundige hulp te verkrijgen. De tandartsenzorg is voor de doelgroep onverzekerbare vreemdelingen die ouder zijn dan 17 jaar. 

Tandarts Leo van Broeckhuysen heeft ervaring om met beperkte middelen een redelijk goed gebit te verzorgen. Nu hij gepensioneerd is wil hij die expertise blijven inzetten en heeft daartoe een goede praktijk locatie (met alle erbij behorende diensten) gevonden. Zijn plan is om elke maand één dag praktijk te doen, zonder honorarium te berekenen. Indien de patiënt geen Nederlands (of Engels) spreekt, is het handig als er een tolk of begeleider meekomt die dat wel kan.

Meer informatie vindt u in deze brief en op de site www.gil-leiden.nl 
 

Top