actueel

Terugblik kennisbijeenkomst Welzijn op Recept Leiden

In de regio Zuid Holland-Noord werd begin november een kennisbijeenkomst georganiseerd over Welzijn op recept Leiden. Uit onderzoek blijkt dat 20-50 procent van de mensen die bij de huisarts komt een vraag heeft die geen medische oorzaak heeft. De huisarts kan dan met ‘Welzijn op recept’ doorverwijzen naar bijvoorbeeld een welzijnscoach binnen het Sociale Wijkteam.

Neurowetenschapper Laura Steenbergen vertelde over het belang van sociale structuren. Jet Bussemaker nam het eerste exemplaar in ontvangst van het handboek Welzijn op recept van Jan Joost Meijs en Miriam Heijnders. Naast presentaties was er ook volop ruimte voor de praktijk. Huisarts Jos Mulders liet met behulp van een trainingsacteur zien hoe een gesprek over Welzijn op Recept kan gaan. Ervaringsdeskundige René vertelde hoe hij - na een aantal depressies - zich nu weer stukken beter voelt door Welzijn op recept.

Op de website van Welzijn op recept Leiden zijn de presentaties van de kennisbijeenkomst te vinden en is meer informatie te vinden over de deelnemende organisaties. Het handboek Welzijn op recept kan online worden besteld.

Top