actueel

Vacature Strategisch adviseur voor betere samenwerking in de zorg 32 – 36 uur

Wil jij als strategisch adviseur aan de slag om onze klanten te helpen met betere samenwerking in de zorg en met het sociaal domein? Dan maken wij – een regionaal adviesbureau zonder winstoogmerk – graag kennis met jou!

Over Reos

Reos is een van de vijftien Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS’en) in Nederland. Ons werk heeft betrekking op ongeveer een miljoen inwoners in 22 gemeenten in het werkgebied Zuid-Holland Noord, Amstelland-Haarlemmermeer en Midden-Holland.

Onze maatschappelijke opdracht is om in de eigen regio de eerstelijnszorg in de wijk te versterken en innovatie te stimuleren samen met professionals en inwoners. Ons bureau wordt gefinancierd door verzekeraars vanuit VWS en door aanvullende financiering middels opdrachten bij gemeenten, zorg- en welzijnspartners en fondsen.
We werken met klanten en partners binnen de eerstelijns zorg, het sociaal domein, nulde lijn, tweede lijn, overheid en zorgverzekeraars. Onze klanten zijn bijvoorbeeld: bestuurders van koepelorganisaties- en gezondheidscentra, huisartsen, specialisten binnen ziekenhuizen, paramedici en beleidsadviseurs van gemeenten.  
Met hen voeren wij projecten uit met korte en lange looptijd. We houden ons vooral bezig met het slimmer organiseren van de zorg, multidisciplinaire samenwerking en preventie. 

De volgende vier perspectieven zijn daarbij onze inspiratie:

 • De Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZJP)
 • Positieve Gezondheid
 • Waarde gedreven zorg
 • Zorggebruikers als verbeterpartner

Ons team bestaat uit 17 vaste medewerkers en een flexibele schil van zzp’ers. Ons kantoor is gevestigd in de binnenstad van Leiden.

De functie

Als strategisch adviseur ben je  verantwoordelijk voor verschillende complexe en strategische projecten en programma’s in het hele werkgebied van Reos. Je werkt aan vraagstukken binnen de juiste zorg op de juiste plek,  de regionale infrastructuur en aan innovatieve zorgconcepten zoals eHealth en integrale ketenzorg 2.0.  

In de rol van onafhankelijk adviseur opereer je in complexe politieke en bestuurlijke omgevingen.  Je doorziet verschillende belangen en dynamieken binnen organisaties. Je brengt partijen samen, luistert naar de behoefte en wensen in het veld en adviseert over een heldere strategie en implementatie. Je rol kan per opdracht verschillen: je bent strategisch adviseur, maar kunt ook projectleider, programmaleider, procesbegeleider of dagvoorzitter zijn.

Onderdeel van je werkzaamheden is het bijhouden van ontwikkelingen en trends, visie- en strategievorming, het schrijven van offertes, projectvoorstellen en natuurlijk plannen van aanpak. Tevens ben je expert op een specifiek aandachtsgebied. Natuurlijk werk je daarbij ook samen met je collega’s.  

Jouw profiel

We zoeken mensen met minimaal vijf jaar ervaring met complexe en strategische vraagstukken en adviestrajecten. Je hebt kennis en ervaring met veranderkundige processen en strategieën, waarbij ervaring in de gespecialiseerde zorg of VVT een pré is. Je kan verschillende perspectieven op complexe vraagstukken onderscheiden en in relatie tot elkaar beschrijven. Je hebt inzicht in politieke, bestuurlijke verhoudingen en kan ook de verbinding maken naar de uitvoering en betrokken professionals.     

Voor de functie van strategisch adviseur vinden wij de volgende competenties van belang:

 • Creatief, innovatief, in staat nieuwe oplossingen te bedenken
 • Stevige gespreks- en sparringpartner en netwerker
 • Onafhankelijk
 • Helicopterview en analytisch
 • Reflectie- en relativeringsvermogen
 • Heldere schrijfstijl
 • Organisatorisch en planmatig sterk
 • Flexibel en klantgericht

Aanbod en sollicitatieprocedure

Herken jij je in bovenstaand profiel en ben je beschikbaar voor 32-36 uur per week? Dan komt Reos graag in contact met jou. 

Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring vergelijkbaar met schaal 13 van de CAO gemeenten (indicatief, tot moment van goedkeuring). 

Heb je interesse? Stuur dan je CV en motivatie voor 8 november naar solliciteren@reos.nl.

Vragen? 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Hanneke Zandbergen of John Hoenen via 071-5661818. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Top