actueel

Theatervoorstelling “Gevoel doet er toe”

Stichting Emovere organiseert op 4 maart de theatervoorstelling "Gevoel doet er toe" in Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57 te Den Haag. De voorstelling belicht de zoektocht van echte mensen naar gezondheid, geluk en een leven vrij van pijn en klachten. Het biedt inzicht in de kracht van chronische stress, trauma en onderdrukte emoties op gezondheid, met een focus op hoop en bredere perspectieven voor herstel.

Vier ervaringsdeskundigen delen hun verhaal, omlijst door muziek:

Bram Bakker: "Oud zeer" - over pijn uit het verleden

Huub ter Haar: "Lijfkracht" - sleutel tot ontspanning, heling en ruimte

Saskia de Bruin: "Weg van de pijn" - over herstel van chronische pijn/klachten

Barbara Goote: "Een burn-out is hard werken"

Voor wie?

De theatervoorstelling is bedoeld voor iedereen die worstelt met langdurige lichamelijke pijn/klachten, evenals voor naasten en zorgverleners die geïnteresseerd zijn in alternatieve benaderingen. Tickets zijn beschikbaar voor 5 euro, excl. 0,79 euro ticketkosten. Na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een gratis drankje na te praten.

Stichting Emovere

Stichting Emovere streeft naar een vernieuwende aanpak van Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK/SOLK) waarvoor geen fysieke oorzaak wordt gevonden, waarbij ervaringsdeskundigen de nadruk leggen op een holistisch perspectief op gezondheid. Dit omvat de nauwe verbondenheid van lichaam en geest, met specifieke aandacht voor de rol van onbewust verdrongen emoties bij het ontstaan en voortduren van onbegrepen lichamelijke klachten.

Stichting Emovere heeft in samenwerking met Therapieland interventies ontwikkeld voor diverse ALK/SOLK-groepen binnen het Citizen Science Project Emovere. Dit door ZonMw en Health-Holland gesubsidieerde programma is gratis beschikbaar tot 1 juni 2024. De link om je account aan te maken vind je op de site https://www.depijnvoorbij.nl/leren-over-pijn. Het streven is om deze benadering te integreren in de Nederlandse gezondheidszorg en maatschappij, wat niet alleen herstel en zelfzorg bevordert, maar ook de levenskwaliteit verbetert en zorgkosten bespaart.

Reos initieert, inspireert en ontwikkelt bewegingen van bewonersparticipatie in zorg en welzijn. Vanuit deze rol is Reos lid van de stuurgroep, om dit project te versterken en breder uit te dragen in de regio.

Wees welkom op 4 maart van 19:30-21:15 uur en laat je inspireren!

Klik hier voor tickets voor de theatervoorstelling.

Top