actueel

10 februari: Stevit-webinar ‘Leefstijlbevordering met behulp van technologie’

Hoe kun je patiënten zo goed mogelijk begeleiden bij een gezonde leefstijl, waarbij zij zelf de regie nemen over hun gezondheid? In het project Stevit werken mensen met risico op hart- en vaatziekten aan hun gezondheid met behulp van thuismeetapparatuur. Op donderdag 10 februari, van 16.00 tot 17.00 uur, verzorgen huisartsenpraktijk Stevenshof en het LUMC over deze onderwerpen een webinar in het kader van de Slimme Zorg Estafette van VWS.

In dit webinar gaan huisarts Just Eekhof, praktijkondersteuner Roos Guijt en hoogleraar Cardiologie Douwe Atsma van het LUMC met deelnemers in gesprek over de noodzaak, aanpak en ervaringen met Stevit. Ook gaan zij in op de huidige pilot om zelfmeetdata van patiënten overzichtelijk in het Huisarts Informatie Systeem (HIS) weer te geven, waarbij deze data worden gescheiden van professionele data. Het betreft een technologische primeur voor Stevit, een deelproject van Stevenshof Vitaal, dat bij gebleken succes mogelijk over heel Nederland kan worden uitgerold.

Wilt u als zorgverlener in de eerste of tweede lijn patiënten zo goed mogelijk en op efficiënte wijze begeleiden bij een gezonde leefstijl? Of bent u benieuwd naar de pilot met zelfmeetdata in het HIS? 

Meld u hier aan voor het webinar!
 

Top