actueel

BTW-vrijstelling voor samenwerking in eerstelijnszorg

De Tweede Kamer stemde eind 2015 in met een amendement op het Belastingplan 2016 voor BTW-vrijstelling voor de vergoeding van overheadkosten voor gezondheidscentra, geboortecentra en zorggroepen (inclusief het zogeheten Koptarief en de GEZ-module). De Eerste Kamer heeft dit goedgekeurd. De BTW-vrijstelling voor multidisciplinaire eerstelijnszorg per 1 januari 2016 is een feit.

BTW-probleem opgelost? Dat valt nog maar te bezien. De vrijstelling is slechts beperkt toegelicht door de belastingdienst. De btw-vrijstelling lijkt namelijk alleen voor de GEZ- en ketenzorginstelling te gelden en niet voor de partijen die zij inschakelen, dus de eerstelijnszorgpartners, zoals de huisartsenpraktijken, apotheker, fysiotherapiemaatschap etc.

Op 3 maart zal Esther Tissen van Hagemeijer en Tissen Belastingadviseurs op het GEZ-platform in Alphen aan den Rijn van 16.00-17.30 uur ingaan op de nieuwe regels en consequenties voor u en de mogelijke oplossingen. Het GEZ-platform is voor zorgverleners van multidisciplinaire samenwerkingsverbanden in Amstelland, Haarlemmermeer en Zuid-Holland Noord. U kunt zich bij Charlotte Laurense aanmelden voor het GEZ-platform. 

Top