actueel

Ditta Kronenburg aan de slag met regionaal kwaliteitsbeleid én persoonsgerichte zorg

Ditta Kronenburg

Ditta Kronenburg is gestart als programma adviseur bij Reos. Zij gaat vrijwel meteen aan de slag voor de zorggroep Haarlemmermeer. Met het regionaal vertalen van het landelijke kwaliteitsbeleid van InEen én implementeren van persoonsgerichte zorg in de regio. Ditta heeft op beide thema’s veel ervaring. 

Na haar studie gezondheidswetenschappen in Maastricht is Ditta altijd werkzaam geweest in de zorg. Zij werkte bij een programmabureau van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar zij samen met landelijke partijen in gesprek ging over de indicatoren waar op gestuurd moet worden in de zorg. Daarna werkte zij voor een VVT instelling en een ziekenhuis. Bij die laatst genoemde organisatie was zij ook betrokken bij de doorontwikkeling van het kwaliteitsbeleid; hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van de zorg een verantwoordelijkheid is van iedereen binnen de organisatie? Welke middelen hebben zorgverleners nodig om aan de slag te gaan? 

Samen optrekken

Zorggroep Haarlemmermeer had behoefte aan een persoon die op een vernieuwende manier persoonsgerichte zorg en kwaliteitsbeleid kon neerzetten. Nelleke van Velthoven, directeur van zorggroep Haarlemmermeer: “Wij wilden graag een persoon ‘in huis’ om twee grote projecten te trekken. Iemand die de organisatie goed leert kennen door deel te nemen aan de zorggroep brede overleggen. Zo kan die persoon snel verbindingen leggen en de juiste begeleiding bieden.” Reos ondersteunt de eerstelijnszorg in de regio als adviespartner. Beide organisaties zijn samen opgetrokken in de wervingsprocedure. In Ditta Kronenburg werd de juiste adviseur gevonden. 

Maurits Hesselmans, directeur-bestuurder Reos is blij met deze samenwerking: “Reos is er om de zorggroepen en zorgprofessionals in de regio te ondersteunen. Het ‘denken vanuit de patiënt’ en het goed regionaal vormgeven van kwaliteitsbeleid zijn actuele thema’s. We verwachten dat die kennis en kunde die we opbouwen van meerwaarde is voor meerdere regio’s en helpt om de gezondheid van de toekomst vorm te geven.”
 

Top