actueel

Healthcare Potentials krijgt alternatieve finale

Is het in deze tijd met corona verantwoord om nu een bijeenkomst te organiseren? Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Reos en Zorg en Zekerheid vinden van niet. De finale van Healthcare Potentials, die stond gepland voor 15 oktober, en de opbrengst van dit bijzondere opleidingsprogramma zullen wij op een andere manier met geïnteresseerden delen.   

Precies een jaar geleden is de opleiding Healthcare Potentials gestart. Deze is helemaal op maat gemaakt voor onze regio en een initiatief van Zorg en Zekerheid en Reos, met Erasmus Centrum voor Zorgbestuur als opleider. Doel is om professionals in de eerste lijn met elkaar te verbinden en op te leiden tot zorgbestuurder voor de toekomst. Meer informatie is te vinden op de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.


Het kleinschalige programma duurde acht maanden en heeft 20 deelnemers. De focus lag op bestuurlijke en bedrijfskundige kennis van de gezondheidszorg en op persoonlijk leiderschap. Een belangrijk element is het regionale karakter. De deelnemers zijn het afgelopen jaar bezig geweest met de dilemma’s en uitdagingen waar regionale zorgbestuurders nu en in de toekomst voor staan. Samen gingen zij op zoek naar vernieuwende antwoorden op complexe vraagstukken in zorg en ondersteuning. Ook hebben zij elkaar goed leren kennen en is een sterk netwerk van potentiële zorgbestuurders ontstaan. 


Meer informatie

Nu is besloten de finale en het online event niet door kunnen gaan, zullen Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Reos en Zorg en Zekerheid de 'lessons learned' en de gezamenlijke boodschap van de groep op een andere manier delen en beschikbaar maken. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar communicatie@zorgenzekerheid.nl
 

Top