actueel

Kick-off mentaal gezondheidsnetwerk in Rijswijk

Samen aan de slag

Een geslaagde kick-off voor een mentaal gezondheidsnetwerk in Rijswijk! Vanaf 2025 gaan huisartsen, ggz en sociaal domein duurzaam samenwerken, zoals benoemd in het IZA. Reden om in Rijswijk samen te komen om eerste stappen richting deze structurele samenwerking te zetten. Hier dragen we vanuit Reos natuurlijk graag aan bij.

“We roepen al vijf jaar dat de druk op huisartsen en ggz enorm is”, stelt Barbara de Doelder. Zij is huisarts in Rijswijk, voorzitter van Hadoks en bestuurder bij Ineen. Vanuit al die rollen draagt zij bij aan vormgeven van de doelen uit het IZA.

Deze landelijke visie helpt om nu samen echt de handschoen op te kunnen pakken: “Er is geen partij die dit afzonderlijk kan oplossen. We moeten dit samen doen en met elkaar verantwoordelijkheid nemen.”

Lokale kracht en praktijk

Daarbij is de grote vraag, en de reden om hier met elkaar te zitten, 'hoe gaan we dit doen er organiseren?' Onlangs is vanuit landelijk perspectief een werkwijze gepubliceerd. Die is helpend, maar volgens Barbara is het vooral belangrijk om vanuit de lokale kracht en praktijk te werken.

“In Rijswijk zijn we goed georganiseerd”, stelt Barbara. “We zijn een overzichtelijk gebied én hebben mensen die willen. Dit biedt een mooie kans om zo’n netwerk hier goed neer te zetten.”

Gewoon starten

Ze doet een oproep om met deze kick-off ‘gewoon te starten’, in samenspraak met het sociaal domein en de ggz. Tijdens deze avond is een kerngroep in het leven geroepen, die de ontwikkling van het netwerk komende tijd verder gaat brengen.

Wil je meer lezen? Bekijk dan hier een uitgebreider verslag van deze geslaagde avond. 

Top