actueel

Kosteloos Palliatieve Praktische Box bestellen bij VGZ

Mantelzorgers die zijn verzekerd bij VGZ kunnen gratis een Praktische Palliatieve Box bestellen om hun naaste in zijn of haar laatste levensfase thuis te verzorgen. Ook professionals bij een thuiszorgorganisatie kunnen eenmalig kosteloos zo’n box bestellen. De box is een idee van Willeke de Pagter en Mandalie Bulten, twee verpleegkundigen in een hospice in Middelburg.

“Met de hulpmiddelen uit de box is het veel eenvoudiger om iemand thuis te verplegen. En kunnen mensen op een laagdrempelige manier voor hun geliefden zorgen", aldus Mandalie Bulten.

De Praktische Palliatieve Box (PPBOX) is dé box die de praktische hulp omvat op het gebied van palliatieve zorg. Gefocust op comfort voor de zieke en steun aan mantelzorgers en zorgprofessionals, is de PPBOX speciaal samengesteld als hulpmiddel in de laatste levensfase.

PPBox bestellen 

Organisatie en advies Reos bij palliatieve zorg 
Reos organiseert en adviseert zorgprofessionals in Palliatieve Thuiszorg (PaTz)-groepen bij de start over intervisie en het maken van lokale afspraken. Goede zorg rond het levenseinde doet een huisarts niet alleen. De wijkverpleging, apotheker en palliatief consulent zijn belangrijke partners in de dagelijkse zorg en consulatie. Ook de oncologisch fysiotherapeut kan veel betekenen in de symptoom en ziektegerichte fase als het gaat om zo goed en prettig mogelijk te blijven bewegen. Naast intervisie, zijn afspraken over “wie-doet-wat” in de palliatieve zorg in de wijk wenselijk. Kennis en inzet van elkaars deskundigheid en het leren van casuïstiek, kan voor de zorg voor de patiënt een wereld van verschil betekenen.

Wilt u meer weten over het goed organiseren van palliatieve zorg? Neem contact op met Judith Ruijs.

Top