actueel

Maak jezelf bekend als zelfmanagementambassadeur!

Eigen regie door patiënten: veel zorgverleners geloven daarin. Maar de praktijk is weerbarstig. Reos begeleidt samenwerkingsverbanden in de zorg (GES’en), licht zorggroepen door en geeft workshops over persoonsgerichte zorg en zelfmanagement. Samen bereik je immers meer; dus één visie en actieplan voor het hele netwerk of zorgorganisatie werkt het beste. 

Maar ook enthousiaste individuele zorgverleners  en coördinatoren kunnen belangrijk voorwerk doen om collega’s in de eigen organisatie voor te bereiden op meer regie door patiënten. Ze kunnen projecten versnellen of impasses helpen doorbreken. Zulke mensen noemen we zelfmanagementambassadeurs. En we denken dat er veel meer zijn, dan je denkt.

Misschien ben jij zelf wel zo iemand! Iemand die door eigen ervaring, overtuiging of scholing gelooft in de voordelen van meer zelfmanagement, gezamenlijke besluitvorming, individuele zorgplanning, e-health of iemand die experimenteert met een coachende rol als zorgverlener. Ben jij zo’n puzzelaar, passievolle bemoeial of hobbyist die andere mensen graag mee wil krijgen voor deze goede zaak? Reos brengt je in contact met gelijkgestemden en biedt advies, ondersteuning en troost. Want we weten dat voorop lopen soms eenzaam is. Samen zorgen we ervoor dat jouw vuur brandende blijft en je effectievere manieren leert om anderen enthousiast te maken. 

In het voorjaar organiseert Reos een workshop voor zelfmanagementambassadeurs. Wil jij op onze malinglist? Stuur een e-mail aan Eva van Steenbergen. Dan houden wij je op de hoogte van onze plannen en andere initiatieven. We vinden het leuk als je ons in die e-mail vertelt waarom jij jezelf een (beginnende of ervaren?) zelfmanagementambassadeur vindt. 

Top