actueel

Nieuw: zelfscan digitale vaardigheden voor huisartsen

“Digitalisering van de zorg is nodig en wordt steeds belangrijker. Dat werkt alleen als zorgprofessionals met digitale toepassingen kunnen werken”, zegt huisarts Hans van Selm in gesprek met ICT&Health. Op 19 november lanceerde de coalitie Digivaardig in de zorg de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsen. 

Met deze zelftest kunnen huisartsen in kaart brengen wat hun digitale vaardigheden zijn. Huisarts Hans van Selm en Reos-adviseur Hanneke Zandbergen dachten mee met deze zelftest. Hoe staat het met úw digitale vaardigheden als zorgprofessional? Doe de zelftest.

Hanneke Zandbergen: “Als je betere digitale vaardigheden hebt, gaat het werk ook makkelijker. Het scheelt tijd en maakt je werk dan ook leuker.” Lees hier het volledige artikel,

Patiënten met digi-vragen over hun computer, laptop, mobiel én tablet krijgen hulp van getrainde vrijwilligers via www.dedigihulplijn.nl, telefoon: 0800 1580. U kunt als zorgprofessional patiënten met digi-vragen hier op attenderen.  

Wat kan Reos voor u betekenen?

Reos is aangesloten bij het landelijk ECP netwerk dat als doel heeft het gebruik van ICT in de samenleving te versterken. Nu de zelftest voor huisartsen beschikbaar is, pakt Reos graag de handschoen op om samen met de eerste lijn de digitale vaardigheden van zorgprofessionals te verbeteren. 

Via het ECP netwerk kunnen we de elders in de zorg opgedane ervaringen benutten, zoals in de ouderenzorg. Zo krijgen we de successen en mogelijke belemmeringen in beeld. Dat helpt ons om samen met u als zorgbestuurder of –professional een succesvolle en voor alle betrokkenen prettige aanpak uit te werken om de digitale vaardigheden van uw team te versterken. 

Interesse? Neem contact op met Reos adviseur Hanneke Zandbergen, 06 132 394 29. 

www.digivaardigindezorg.nl 
 

Top