actueel

PalliArts: app voor palliatieve zorg

Samenvattingen van richtlijnen palliatieve zorg, omrekentabellen en telefoonnummers van regionale consultatieteams zijn voortaan te vinden via de handige app PalliArts. Het integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) ontwikkelde deze app in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant. Met dit idee heeft het Netwerk de VGZ-wedstrijd VoorGoedeZorg gewonnen.

De app heeft ook de mogelijkheid om informatie over het zorgaanbod in de regio aan te bieden. Denk hierbij aan regionale afspraken en de capaciteit van de palliatieve bedden. Op dit moment is alleen nog de informatie van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Braband beschikbaar. Het Netwerk Zuid-Holland Noord gaat ook regionale afspraken en vrije bedden in de hospices aan de app toevoegen. De app biedt daarnaast folders die naar patiënten kunnen worden gemaild en diverse checklists. De app PalliArts is gratis te downloaden in de App Store of Google Playstore.

Reos adviseur Judith Ruijs begeleidt diverse PatTz-groepen. Patz is een methode om onder andere samenwerking tussen zorgprofessionals in palliatieve zorg te verbeteren. Zij begeleidt diverse PaTz-groepen; lokaal maken deze afspraken over welke discipline wat doet in palliatieve zorg en in welke fase. De groepen bespreken ook casuïstiek met elkaar. Lees ook het eerder gepubliceerde artikel: PATZ: vergroting van kennis over palliatieve zorg in de eerste lijn

Wilt u meer weten over het inrichten van goede palliatieve zorg? Neem contact op met Judith Ruijs.

Top