actueel

Zelfzorg ondersteunen? Deze tools helpen!

De zorg voor mensen met een chronische aandoening verandert. Steeds meer zorggroepen integreren een eigen regie in de zorgprogramma's. U kunt inspiratie opdoen aan de hand van voorbeelden van anderen. Er bestaan een tal van hulpmiddelen; vragenlijsten, coachingstools, manieren om leefstijl te bespreken, formats voor zorgplannen of apps om de voortgang op eigen doelen te beheren. Zelfzorg Ondersteund en de Diabetes Vereniging Nederland hebben al die instrumenten bij elkaar gezet en de instrumentenkiezer gelanceerd.

Deze instrumentenkiezer geeft relevante informatie over de tools en met specifieke criteria selecteert u instrumenten die het beste passen bij uw situatie of vraag.

Het stimuleren van zelfmanagement is nooit alleen een kwestie van meer hulpmiddelen inzetten. Zonder een krachtige gedragen visie op persoonsgerichte zorg en concrete doelen voor de komende jaren is het moeilijk om een goede keuze te maken uit de beschikbare hulpmiddelen. Reos helpt onder andere zorggroepen, gezondheidscentra en multidisciplinaire zorgteams bij het ontwikkelen, verwoorden en toetsen van zo'n visie op ondersteunde zorg.

Wilt u een visie ontwikkelen of toetsen op ondersteunende zelfzorg? Neem contact op met Ellen Binnema, Eva van Steenbergen of John Hoenen

Top