actueel

De Praktijk van de Toekomst | Samen kunnen we het! | 30 mei 2024

Een versterkende conferentie voor de regio Haarlemmermeer

Op donderdag 30 mei aanstaande vindt er van 13.00 tot 20.00 uur een inspirerende conferentie plaats voor (zorg) professionals uit de eerste lijn, VVT, gemeenten, het sociaal domein en belanghebbende uit de tweede lijn uit de regio Haarlemmermeer. 

Op beleidsniveau wordt het integraal zorgakkoord aan diverse bestuurstafels besproken en bediscussieerd; maar wat betekent dat voor de 1e lijn? Hoe wordt mijn werk toekomstbestendig, en hoe kan ik de drukte de baas blijven? Wat wordt eigenlijk bedoeld met integraal werken? Deze conferentie geeft u hiervoor de nodige handvaten. De onderlegger hiervoor is het document Visie Eerstelijnszorg 2030.


Bekijk hier de uitnodiging

!Mededelingen: 
I.    De organisatie verzorgt de openstelling van de HAP van 12:00 uur tot 23:00 uur.
II.    Heeft u (een) derdejaars AIOS? Laat hen dan ook inschrijven voor deze conferentie.

Regioplan

Als onderdeel van de IZA/GALA is ook voor de regio Haarlemmermeer een regiobeeld en een regioplan gemaakt. Deze regioplannen zijn bedoeld om in de toekomst goede zorg te kunnen blijven leveren. Goede kwalitatieve zorg zal immers onder druk komen te staan bij de verwachte toenemende zorgvraag bij onvoldoende zorgcapaciteit.

De thematafels gaan over een zestal onderwerpen; wij hebben na afweging van het regionale belang van de onderwerpen en in verband met tijdsoverwegingen voor vier thema’s gekozen. Voor de onderwerpen Mentale gezondheidsnetwerken, Ouderen, Preventie en Digitalisering, geeft de conferentie inspirerende integrale voorbeelden, zogenaamde “best practises” uit het land middels parallelsessies. Praktisch én toepasbaar.


Toekomstbestendige samenwerking

Integraal werken betekent niet alleen dat je elkaar kunt vinden binnen de 1e lijn, maar juist de samenwerking met sociaal domein, gemeente, VVT en 2e lijn zijn essentieel. De conferentie heeft als belangrijke doelstelling om in de parallelsessies en de plenaire discussie daarna de mogelijkheden en onmogelijkheden te laten zien rond de praktisch uitvoering en samenwerking met gemeente, sociaal domein, VVT en 2e lijn op weg naar een vooruitstrevende en gezonde regio Haarlemmermeer. 

Na afloop van deze conferentie heeft u goede en mooie “tools” meegekregen om uw praktijk en werkplezier toekomstbestendig te maken en terug te kijken op ontmoetingen met diverse domeinen. Toekomst, dat doen we SAMEN.


Pim Valentijn: "Ik geef inspiratie op het gebied van samenwerken en innovatie in de zorg."

Naast een inspirerende lezing over netwerkzorg door keynote spreker Pim Valentijn, helpen we je middels een interactieve activiteit om nog beter samen te gaan werken en je valkuilen te ontdekken. 


Marijke Roskam: "Ik verlaat de zaal niet voordat iedereen een inzicht of contact rijker is."

Het programma zal in goede banen worden geleid door onze zeer ervaren dagvoorzitter Marijke Roskam. Onder het genot van een drankje en een (gezond) walking diner is er na afloop nog volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het fraaie, historische en hopelijk zonovergoten Fort Vijfhuizen. 

Zien we elkaar op 30 mei?

Meld je dan nu hier aan

(let op vol = vol)

Programma

13:00 uurInloop | Ontvangst met zomers lunchpakket
13:30 uurOpening
13:35 uurSusanne Rutten | Divisiemanager Zorg en Zekerheid
13:50 uurPim Valentijn | Netwerkzorg: van hype naar hoop?
14:30 uur Pim Valentijn | Valkuilen bij samenwerken in een team: interactief
15:15 uurPauze
15:40 uurStefan Fiselier | Thematafels
16:00 uurWandeling naar locatie
16:10 uurBest practices | Parallelsessie ronde 1
16:55 uurPauze
17:15 uurBest practices | Parallelsessie ronde 2
18:00 uurPanel discussie | Plenair met bestuurders
18:30 uurAfsluiting | Borrel en walking diner
20:00 uurEinde

Parallelsessies

Mentale gezondheidsnetwerken
Sacha Smits
Kaderarts GGZ | Mentiek

Preventie
Daan Warmerdam
The Pando Network

Digitalisering
Nicky Hekster
Artificial Intelligence deskundige | TIAS

Ouderen
Nader te bepalen
Reablement

Praktische informatie

Datum:Donderdag 30 mei 2024
Tijd: 13.00 tot 20.00 uur
Locatie:Fort 5, Vijfhuizen

Deze conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door:Top