actueel

Pauline van den Broek nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Reos

Pauline van den Broek treedt per 1 maart 2022 toe tot de Raad van Toezicht van Reos in de rol van voorzitter. Zij volgt hiermee de rol van Rob Hartings op, waarvan zijn laatste termijn als voorzitter afloopt.

Pauline van den Broek is werkzaam als algemeen directeur bij Julius Gezondheidscentra. Een stichting met een uiteenlopend zorgaanbod verspreid over vijf centra in Leidsche Rijn. Zij bekleedt daarnaast twee functies als lid in de Raad van Toezicht bij  Hospice Bardo en SBOH. Voorheen was zij voorzitter van de Raad van Bestuur bij Bevolkingsonderzoek Zuid-West en heeft ze bij Berenschot gewerkt in de functie van senior managing consultant en als managing director.

Rob Hartings was betrokken bij de organisatie, gedreven om vanuit de Raad van Toezicht een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opdracht van Reos. Als adviesbureau de samenwerking in de eerste lijn en tussen de eerste lijn en overige organisaties in de zorg en het sociaal domein te versterken. Reos is Rob Hartings erkentelijk voor de afgelopen jaren waarin hij zich ten volle heeft ingezet. 

“Rob Hartings kenmerkte zich door inzicht in- en overzicht over de ontwikkelingen in de zorg en het sociaal domein. Hij heeft belangstelling voor alle aspecten, die voor de ontwikkeling van Reos van belang zijn: inhoud van het werk, de mensen die bij Reos werken, de bedrijfsvoering en strategie van de organisatie. Hij was met zijn humor en relativeringsvermogen een hele goede voorzitter van de Raad van Toezicht.“ – Marie-Antoinette Bäckes (lid RvT Reos)

De Raad van Toezicht van Reos bestaat per 1 maart 2022 uit drie leden:
Pauline van den Broek, voorzitter 
Marie-Antoinette Bäckes-Kapteijn, lid
Jeroen van der Meer, lid

Reos volgt de Zorgbrede Governancecode waarin de uitgangspunten voor goed bestuur, toezicht en verantwoording zijn vastgelegd. Reos heeft een Raad van Toezicht model.  


Top