actueel

Vacature (Programma) Adviseur bij Reos

Ben jij in staat om mensen te inspireren en in beweging te krijgen in de transformatie van zorg en welzijn? Ben je nieuwsgierig en krijg je energie van buiten de lijntjes kleuren? Kun jij verschillende partijen (zorg, welzijn, inwoners) verbinden en adviseren om samen te werken aan Gezond Samen Leven? Haal je energie uit het anders denken, doen en leren om nationale en regionale maatschappelijke vraagstukken om te zetten naar resultaten in de wijk? Dan is Reos op zoek naar jou!

Functieomschrijving 

Als (programma) adviseur bij Reos heb je de volgende taken:
Verander- en transitiemanagement: je fungeert als aanjager en kwartiermaker voor verandering en streeft naar duurzame oplossingen. Samen met professionals en inwoners werk je aan een ontwerpende aanpak om de benodigde transities in zorg en welzijn te vergemakkelijken.
Netwerken opbouwen: je begeleidt bij het creëren en onderhouden van netwerken in de gezondheidszorg, zowel binnen eerstelijnsnetwerken als domein overstijgende netwerken. 
Samenwerken in de wijk: je ontwikkelt werkbare oplossingen en programma's om de verbinding tussen zorg, welzijn en het sociaal domein te versterken. Met een focus op preventie en positieve gezondheid.

Adviseurs bij Reos zijn experts in transitie-, programma- en projectmanagement in de gezondheidszorg en welzijn. Als adviseur vervul je een cruciale rol door te agenderen, adviseren, begeleiden en concrete netwerksamenwerkingen te realiseren.

Kennis delen en creëren: Reos kent de context en het beleid. We delen  onze kennis en helpen bij het begrijpen van complexe vraagstukken voor de praktijk. 
Bouwen en initiëren: Reos werkt samen met verschillende partijen om netwerken op te bouwen die nodig zijn voor het aanpakken van transitievraagstukken. We brengen partijen samen, starten projecten en begeleiden de uitvoering.
Onderzoeken en duiden: we geven inhoud aan waarden als gezondheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid door onderzoek te doen naar vraagstukken, behoeften en wensen van een populatie en (tussentijdse) evaluatie en monitoring.
Datagedreven werken: wij meten en evalueren de impact van interventies op kosten, gezondheid, kwaliteit en werkplezier van medewerkers. Wij delen actief kennis en regionale successen en stimuleren het gebruik van goede voorbeelden.

Wat verwachten wij van jou:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante advieservaring in zorg en welzijn en kennis over en ervaring met domein overstijgend project- en procesmanagement met een pré voor innovatie- en verandermanagement. 
 • Je hebt ruime kennis van de zorg en bij voorkeur van andere aanpalende domeinen, zoals sociaal domein. Het is een pré als je bekend bent met (één van) de regio’s van het werkveld van Reos. 
 • Je bent in staat om conceptueel te denken en tegelijkertijd kun je je goed inleven in professionals, (bestuurders), inwoners en hun context. 
 • Je hebt organisatiebewustzijn, bent mondeling en schriftelijk communicatief sterk en overtuigend en kunt individuele belangen samenbrengen. 
 • Je bent resultaatgericht, hebt een ondernemende instelling en bent proactief in het onderhouden van contacten.  
 • Je bent initiatiefrijk, op de hoogte van trends en je zoekt naar nieuwe werkwijzen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen en budgetten zoals bepaald binnen je programma’s en projecten en zorgt ervoor dat de afgesproken resultaten geborgd worden.
 • Je hebt tact, lef en doorzettingsvermogen. 
 • Je bent goed in staat om zowel zelfstandig als in een duo of team te werken. 
 • Je werkt graag in een (snel) veranderende omgeving.  

Aanbod

Een uitdagende functie en in een dynamisch werkveld. Je werkt in een team met een open cultuur waar collega’s graag sparren en kennis delen. Je krijgt vrijheid in de manier waarop je je werk doet. Er is veel ruimte voor zelfstandigheid, creativiteit en eigen initiatief. Daar hoort een goed pakket arbeidsvoorwaarden bij, zoals: 

 • Een dienstverband voor 1 jaar, met de optie op een vast dienstverband.  
 • Een salaris - tussen  € 5.008-- en € 6.777,--  op fulltime basis (36 uur per week). Inschaling op basis van relevante werkervaring. 
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% met daarin: vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijke vakantiedagen. Je kunt zelf  bepalen hoe je dit besteedt. Dit kan bijvoorbeeld voor het kopen van meer bovenwettelijke verlofuren, extra inkomen of het betalen van een opleiding.
 • Je krijgt een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding. 
 • Je ontvangt een laptop en een telefoon in bruikleen. 
 • Flexibel werken (kantoor-thuis) is prima geregeld.  

Over Reos 

Reos is een Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) en bedient de regio’s Haaglanden, Zuid-Holland Noord, Amstelland, Haarlemmermeer en Midden Holland.

Met professionals, organisaties en netwerken realiseren wij een gezondere wijk, gemeente of regio. Daarbij staat voor ons de mens steeds centraal, met als ultiem doel: een betere gezondheid voor alle inwoners. Gezondheid zien wij breed: het gaat om vitaliteit, zinvol in het leven staan en mee kunnen doen in de maatschappij. We hebben als doel het plezier (terug) te zien bij de professionals door de gevraagde resultaten te leveren. 

Als ROS nemen wij als stichting zonder winstoogmerk een onafhankelijke rol in het zorgveld in. Wij adviseren, verbinden, inspireren en begeleiden zorgaanbieders, overheden en burgers bij samenwerkingsvraagstukken op lokaal en op regionaal niveau.  

Reos maakt deel uit van het landelijk dekkend ROS-netwerk. Met de andere ROS’en delen we kennis op thema’s. Ons team bestaat uit vaste medewerkers en een flexibele schil van zzp’ers.

Solliciteren 

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jou. Stuur je CV en motivatie naar interim directeur-bestuurder Josine Hoens via solliciteren@reos.nl. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Ariene Volmer, op telefoonnummer 06- 84 255 61 of Monica van Papendrecht op telefoonnummer 06-184 255 59. 

Externe werving naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!
 

Top