actueel

Vacature programma adviseur(s) (28-36 uur)

Wil jij als programma adviseur bijdragen aan de samenwerking tussen professionals uit de (eerstelijns)zorg en het sociale & publieke domein met als doel de gezondheid van de inwoners te verbeteren? Wil jij aan de slag met uitdagende en maatschappelijk relevante projecten waarbij anders denken, doen en leren samengaan? Heb je passie voor maatschappelijke vraagstukken in relatie tot gezondheid? En krijg je energie als je zorginhoudelijke vraagstukken weet te vertalen naar concrete resultaten? Wie weet verwelkomen we jou dan binnenkort bij Reos!

Functieomschrijving


Een (beknopte opsomming): Je denkt mee over vraagstukken in de beweging naar toekomstbestendige zorg en je inspireert tot netwerkzorg. Je draagt bij aan de transitie van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag. Je adviseert over versterking van de (eerstelijns)zorg en over samenwerking met bijvoorbeeld het sociaal domein en burgers. Je werkt vanuit een onafhankelijke positie aan verschillende vraagstukken tegelijk en creëert zowel intern als extern draagvlak voor (nieuwe) ontwikkelingen in de zorg. Je vervult verschillende rollen, zoals adviseur, verbinder, procesbegeleider of projectleider.

De duur van de trajecten die je begeleidt varieert van een paar maanden tot een jaar of meer. 

Een greep uit de werkzaamheden die je zoal doet. Je:

 • initieert en ontwikkelt wijksamenwerkingsverbanden;
 • verbindt partijen uit het medisch en het sociaal domein;
 • inspireert, adviseert en begeleidt bij de opzet en uitvoering van veranderprocessen in de zorg;
 • betrekt bewoners in samenwerkingstrajecten;
 • voert acquisitie uit voor zowel eigen werk als voor collega adviseurs en
 • stelt projectvoorstellen op en rapporteert daarover aan de opdrachtgever.

Wat verwachten we van jou?


 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante advieservaring in zorg en welzijn en kennis over en ervaring met domein overstijgend project- en procesmanagement met een pré voor innovatie- en verandermanagement.
 • Je hebt ruime kennis van de gezondheidszorg en bij voorkeur van andere aanpalende domeinen (zoals sociaal domein en tweedelijnszorg). Het is een pré als je bekend bent met (één van) de regio’s van het werkveld van Reos.
 • Je bent in staat om conceptueel te denken en tegelijkertijd kun je je goed inleven in professionals, (bestuurders), inwoners en hun context.
 • Je hebt organisatiebewustzijn, bent communicatief sterk en overtuigend en kunt individuele belangen samenbrengen.
 • Je bent resultaatgericht, hebt een ondernemende instelling en bent proactief in het onderhouden van contacten.
 • Je bent initiatiefrijk, op de hoogte van trends en je zoekt naar nieuwe werkwijzen.
 • Je bent goed in staat om zowel zelfstandig als in een duo of team te werken.
 • Je werkt graag in een (snel) veranderende omgeving. 

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie en in een dynamisch werkveld. Je werkt in een team met een open cultuur, waarbij collega’s graag sparren en kennis delen. Je krijgt vrijheid in de manier waarop je je werk doet, waardoor er ruimte is voor zelfstandigheid, creativiteit en het nemen van initiatieven. Daar hoort een goed pakket arbeidsvoorwaarden bij, zoals:

 • Een dienstverband voor 1 jaar, met de optie op een vast dienstverband. 
 • Een salaris - tussen de € 4.781,-- en € 6.470,--  op fulltime basis (36 uur per week) gebaseerd op de CAO-gemeenten. Inschaling op basis van relevante werkervaring.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) met daarin 8% vakantietoelage, 6,75% eindejaarsuitkering, 20 vakantiedagen en 7 bovenwettelijke verlofdagen. Je kunt zelf  bepalen hoe je dit besteedt. Dit kan bijvoorbeeld voor het kopen van meer bovenwettelijke verlofuren, extra inkomen of het betalen van een opleiding.   
 • Je krijgt reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Je ontvangt een laptop en een telefoon.
 • Flexibel werken en thuiswerken is bij ons de standaard. 

Over Reos

Reos is een Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) en bedient de regio’s Haaglanden, Zuid-Holland Noord, Amstelland, Haarlemmermeer en Midden Holland.  

Met professionals, organisaties en netwerken realiseren wij een gezondere wijk, gemeente of regio. Daarbij staat voor ons de mens steeds centraal, met als ultiem doel: een betere gezondheid voor alle inwoners. Gezondheid zien wij breed: het gaat om vitaliteit, zinvol in het leven staan en mee kunnen doen in de maatschappij. We hebben als doel het plezier (terug) te zien bij de professionals door de gevraagde resultaten te leveren.

Als ROS nemen wij als stichting zonder winstoogmerk een onafhankelijke rol in het zorgveld in. Wij adviseren, verbinden, inspireren en begeleiden zorgaanbieders, overheden en burgers bij samenwerkingsvraagstukken op lokaal en op regionaal niveau. 

Reos maakt deel uit van het landelijk dekkend ROS-netwerk. Met de andere 15 ROS’en delen we kennis op thema’s. Ons team bestaat uit 22 vaste medewerkers en een flexibele schil van zzp’ers.

Solliciteren

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jou. Stuur je CV en motivatie via solliciteren@reos.nl 
Heb je vragen over de functie(s)? Neem dan contact op met Monica van Papendrecht, telefoonnummer 06 - 18 42 55 59 of Geeta Ramsaransing, 06 – 12629297.
Externe werving naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!Top