actueel

Advance Care Planning: nascholing voor huisarts en POH

Het Palliatief Netwerk Zuid-Holland Noord, Reos en Zorg en Zekerheid organiseren een nascholing voor huisartsen, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners ouderenzorg over Advance Care Planning (ACP) op 23 februari aanstaande vanaf 16.30 – 21.00 uur bij Zorg en Zekerheid.

Palliatieve zorg staat steeds meer in de belangstelling in de regio, ook in de eerste lijn. Inmiddels zijn in Zuid-Holland Noord zeven PATZ-groepen actief. Het in kaart brengen van palliatieve patiënten en het tijdig aangaan van het gesprek over de wensen en verwachtingen rond het levenseinde, is een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg. 

Praten over het naderende levenseinde gaat bij de ene patiënt makkelijker dan bij de ander. Daarom wordt er een nascholing georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zal het belang van advance care planning duidelijk worden en krijgen huisartsen en POH’s handvatten om het gesprek aan te gaan. Ook komt aan bod hoe dit praktisch vorm gegeven kan worden in de praktijk. Reos vraagt voor deze nascholing accreditatie aan. 

Aanmelden nascholing
Huisartsen en POH’s  in Zuid-Holland Noord ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan deze nascholing. U kunt zich tot uiterlijk 16 februari aanmelden via Charlotte Laurense. Deelname aan de nascholing is kosteloos.

Top