actueel

Maaike van Weering nieuwe Reos adviseur

Maaike van Weering

Vanaf 5 april komt Maaike van Weering als programma-adviseur het team van Reos versterken. Zij heeft een brede ervaring, onder andere binnen het sociaal domein. Bij Reos zal zij zich hier voornamelijk op gaan richten. Maaike was onder andere actief in de gemeente Teylingen en de gemeente Alkmaar.

Oorspronkelijk is Maaike opgeleid tot maatschappelijk werker, waarna zij diverse andere opleidingen heeft gevolgd waaronder project- en verandermanagement. Haar loopbaan heeft haar gebracht langs de forensische psychiatrie, via arbeidsmarktbemiddeling tot onder andere de gemeentelijke overheid. 

Ruime ervaring rondom het sociaal domein
In haar laatste opdracht werkte zij als kwartiermaker/coördinator en coachte zij tot voor kort de Sociale Wijkteams binnen de gemeente Teylingen. Daarvoor werkte zij geruime tijd bij de gemeente Alkmaar, waar zij als projectleider verantwoordelijk was voor de planning, aansturing, implementatie en voortgang van projecten rondom het sociaal domein. 

Regionale- en integrale samenwerkingsverbanden opgezet
Maaike heeft ruime ervaring met verandermanagement in complexe omgevingen. Zo heeft zij bijvoorbeeld een subsidieproces geïmplementeerd voor een fusiegemeente. Haar kennis van processen en haar doelgerichtheid in projectmanagement zal zij gaan inzetten voor Reos. Netwerken zit in haar DNA en met haar energieke en spontane persoonlijkheid weet zij de mensen in haar omgeving mee te krijgen in een succesvolle samenwerking. Een mooi voorbeeld is het opzetten van regionale- en integrale samenwerkingsverbanden met diverse organisaties (o.a. regiogemeenten, wijkteams, welzijnsorganisaties, CJG, GGZ).

Maaike: “Als ik iets belangrijk vind in mijn werk, is dat het hebben van een frisse blik, zodat we samen tot nieuwe ideeën en inzichten kunnen komen die bijdragen aan de groei en ontwikkeling die nodig is. Ik ben een voorstander van samenwerken en slim organiseren, daarmee kun je elkaar versterken en echt verder komen.”

Top