actueel

Presentaties symposium lage gezondheidsvaardigheden beschikbaar

Op 19 april organiseerde Reos in opdracht van het Achterstandsfonds Leiden en Alphen aan den Rijn e.o. een symposium over lage gezondheidsvaardigheden. De bijeenkomst leverde veel concrete tips op. Hier vindt u de presentaties van het symposium. 

Het fonds merkt dat er duidelijk behoefte is aan handvatten en tips. Hoe kunnen zorg- en hulpverleners de signalen van laaggeletterdheid herkennen en hier mee omgaan? Ruim tachtig zorgverleners en hulpverleners uit Leiden en Alphen aan den Rijn bezochten de bijeenkomst op zoek naar tips en handvatten. En die zijn er genoeg! 

Bijvoorbeeld: “Meer gesprekstijd inplannen, meer feedback vragen aan de patiënt, zoeken naar meer voorlichtingsmateriaal zijn de acties die zorgverleners zich voornemen om het morgen anders te gaan doen.” 

Meer tips en handvatten vindt u in onderstaande presentaties van het symposium: 

Presentatie: Gezondheidsvaardigheden en de kunst van elkaar begrijpen
Maria van den Muijsenbergh, hoogleraar en huisarts

Workshop: Praktische hulpmiddelen
Janneke van der Velden, huisarts en adviseur Pharos

Workshop: Taal maakt gezonder
Stichting lezen en schrijven

Workshop: Laaggeletterdheid in de huisartsenpraktijk
Jeanny Engels, adviseur Vilans

Workshop: Eigen regie, niets voor deze doelgroep? Natuurlijk wel!
John Hoenen, adviseur Reos

Achterstandsfonds Leiden en Alphen aan den Rijn e.o. 
Huisartspraktijken die werkzaam zijn in achterstandswijken kunnen een beroep doen op het Achterstandsfonds. Het beheer van het fonds in Leiden en Alphen aan den Rijn e.o. wordt uitgevoerd door Reos in samenwerking met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Elk jaar worden er samen met de huisartsen uit de achterstandswijken plannen gemaakt en activiteiten uitgevoerd.

Aanpak  lage gezondheidsvaardigheden
Vraagt u zich ook af of u mensen met lage gezondheidsvaardigheden in uw praktijk voldoende in beeld heeft en op de goede manier ondersteunt? Reos helpt met het uitwerken van een aanpak en begeleidt het proces. Neem contact op met John Hoenen  of Marieke van Schie.

Lees ook: Hoe huisartsenpraktijk Damzicht de aanpak van lage gezondheidsvaardigheden verbeterde.
 

Top