actueel

Programma Organisatiegraad breidt uit naar regio Midden-Holland

Het programma Organisatiegraad breidt na de zomer uit naar de regio´s Gouda e.o., Lelystad e.o. en Gelderse Vallei en Betuwe. Hiermee wordt het programma ook extra ondersteund in Reos´ regio Midden-Holland.

Onlangs heeft het programma Organisatiegraad de laatste drie regio´s gekozen die gaan deelnemen aan het programma. Deze regio´s worden extra ondersteund met een gezamenlijk community platform voor alle paramedici, regiobeelden, trainingen voor bestuursleden, bij het samen maken van regioplannen en met nog veel meer. Bij de keuze is de ambitie van paramedici in die regio, geografische spreiding, spreiding onder preferente zorgverzekeraars en de mogelijkheid tot aansluiten bij huisartsen doorslaggevend geweest.

Intuïtief samenwerken

“We hebben per deelnemende regio een half jaar uitgetrokken”, vertelt Frits van Trigt, projectleider Programmalijn A voor het programma Organisatiegraad. “Met het team van het programma, BeBright en de ROS-organisaties kunnen we helpen bij het organiseren.”

Zorgverleners richten zich snel op de inhoud als het gaat om samenwerken, zegt Van Trigt. “Maar ik denk dat de organisatie van het samenwerken zelf ook belangrijk is. Ik zie bij de huidige regio´s dat er een slag wordt gemaakt. Door het programma leren zorgverleners van elkaar en leren zij in te zien dat je in het begin intuïtief samenwerkt en later meer structuur kunt geven.”

Lees het volledige interview met Frits van Trigt

Hulp en ondersteuning voor iedereen

Ook voor samenwerkingsverbanden die niet binnen de bovenstaande of eerder aangesloten regio’s vallen, biedt het programma hulp en ondersteuning met onder andere:

  • Het community platform ‘Samen sterk in de regio’ met toolbox

Een platform voor alle paramedici en dé plek om informatie te vinden en delen. De toolbox bestaat uit nuttige hulpmiddelen voor de volgende stap van jouw samenwerkingsverband. Ben je nog geen lid van het platform? Meld je dan aan!

  • Trainingen voor bestuursleden

Na de zomer organiseren we diverse trainingen voor besturen van samenwerkingsverbanden. Denk daarbij aan bestuurlijke vaardigheden, samenwerken, communicatie en financieel management. De trainingen zijn gratis. Meer informatie over de datums en trainingen staat binnenkort op het platform.

  • Breekijzer: eerste hulp bij samenwerken

Heb je (even) begeleiding nodig van een expert? Bij die onderhandeling, dat bezoek aan de notaris, het opzetten van de website, vlottrekken van een niet-lopende samenwerking of gezamenlijk bepalen van een doel of ambitie? Dan kun je via het programma een expert in te huren voor een korte interventie.

  • Regionale OndersteuningsStructuur (ROS)

Het programma brengt je graag in contact met de ROS in jouw regio.

Top