actueel

Project Stevit krijgt subsidie van de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)

Het project Stevit krijgt € 298.000 subsidie van de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) van het ministerie van VWS. Daardoor wordt het voor 300 patiënten in de wijk Stevenshof in Leiden mogelijk om thuis hun gezondheid te meten. Reos verzorgde de aanvraag van deze subsidie in opdracht van huisartsenpraktijk Stevenshof, het LUMC, Rijncoepel en Zorg en Zekerheid en verzorgt ook de projectleiding van Stevit.

Patiënten krijgen via de huisartsenpraktijk  The Box, die door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is ontwikkeld. Die bevat onder andere een digitale weegschaal, een bloeddrukmeter, een stappenteller en een app. De arts monitort op afstand, roept patiënten op bij grote meetafwijkingen en een deel van de bezoeken aan de huisarts wordt vervangen door een beeldverbinding. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar de huisartsenpraktijk.

 

Het project Stevit is onderdeel van het programma ‘Gezonde zorg, gezonde regio’, waarin gekeken wordt hoe kennistechnologie kan worden ingezet om de juiste zorg op de juiste plek te bieden. Doel van de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)  is om ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking die thuis wonen langer zelfstandig thuis laten wonen met behulp van e-health.

Het project wordt uitgevoerd in de wijk Stevenshof, omdat het goed aansluit bij het programma Stevenshof Vitaal, waarin bewoners, zorg- en welzijnsorganisaties, de gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid en ondernemers uit de wijk zich gezamenlijk sterk maken voor een sociale en gezonde wijk waar iedereen prettig kan leven.

Meer informatie

Wil je meer weten over de inzet van eHealth en wat Reos daarbij voor je kan betekenen? Neem dan contact op met strategisch adviseur John Hoenen via  06 535 981 66 of jhoenen@reos.nl.

Eerder publiceerden we een artikel over Stevit 'Stevit: risico op hart- en vaatziekten terugdringen ... met een app!'

Verder lees je alles over eHealth en beschikbare regelingen in onze online special over eHealth

 

 

 

Top