actueel

Terugblik praktijkdag Positieve Gezondheid

Op dinsdag 20 september 2022 organiseerde Alles is Gezondheid en iPH voor de derde keer de landelijke Praktijkdag Positieve Gezondheid bij de KNVB Campus in Zeist. Adviseurs Patricia Scheepers en Daphne Metaal waren erbij. 

 

 

Dromen vangen

Op dit moment volgen Patricia en Daphne de Train de Trainer ‘Werken met Positieve Gezondheid’, een mooie doorontwikkeling van de beweging die Lijn1 al sinds 2017 aanjaagt  op ‘Gezond Samen Leven’.

Tijdens de goedbezochte praktijkdag luisterden de deelnemers naar de keynote van Machteld Huber, volgden na een lekkere lunch een verdiepende workshop en een paneldiscussie. Aan het einde van het programma konden deelnemers genieten van enkele scenes uit de Theatervoorstelling ‘Dromen vangen’, ontwikkeld door collega-ROS Proscoop en Theater A La Carte.

Positieve Gezondheid, hoe dan?

Want deze dag stond geheel in het teken van Positieve Gezondheid, #hoe dan?! Tijdens de Positief Gezonde Netwerkproeverij van Chantal Walg en Margriet de Jager kon Daphne meer vertellen over hoe ‘Gezond en Vitaal Oud(er) worden op Scheveningen Noord’ is gestart en nu met actieonderzoek uitwerking krijgt. Ook WEL Flevoland en de Noordelijke Maasvallei deelden hun ervaringen.

De workshopdeelnemers werd gevraagd wat er op hun eigen ‘netwerkbordje’ ligt en over welke thema’s (ingrediënten) zij meer zouden willen horen. Missie, visie, de rol Positieve Gezondheid, inwoners, partners, succesfactoren, uitdagingen en transformatie… het kwam aan bod want het ligt allemaal op ons bord.

Top