actueel

Zorgorganisaties Zuid-Holland Noord bundelen de krachten

v.l.n.r.: Jan van der Plaat (SGLO), Jet Hueting (Zorggroep Katwijk), Hans van Selm (Alphen op één Lijn), Henri van der Lugt, Gelf Jan Wieringa (Rijncoepel), Philip de Roos, Hans Brehler en Frans Zonneveld (ROH WN) Foto overgenomen van NZLO

Door een vergaande samenwerking in de regio Zuid-Holland Noord gaan zorgorganisaties de zorg nog efficiënter inrichten. In de regio Leiden van Alphen aan den Rijn tot Hillegom kunnen 520.000 patiënten de komende jaren, ondanks de groeiende zorgvraag, blijven rekenen op goede zorg in de buurt. Reos feliciteert van harte dit initiatief van eerstelijnsorganisaties en organiseerde in opdracht van NZLO een feestelijke ondertekening in Corpus. Adviseurs van Reos zullen de komende tijd betrokken blijven en advies en begeleiding geven aan dit netwerk.


Trots zijn wij op deze krachtenbundeling omdat dit aangeeft dat zorgorganisaties gezamenlijk willen werken aan toekomstbestendige zorg voor hun patiënten. Reos adviseurs zetten zich in deze regio al meer dan tien jaar voor het verhogen van de organisatiegraad zodat de zorg samenhangend en efficiënter geleverd kan worden.  

Huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten organiseren hun zorg steeds meer in een samenwerkingsverband rond de patiënt. Zo kan de patiënt met name bij chronische ziekten rekenen op behandelingen van verschillende samenwerkende zorgprofessionals die nauw en efficiënt op elkaar aansluiten. Nu gaan deze zorgorganisaties regionaal de krachten bundelen, zij vormen samen het Netwerk Zorgorganisaties Leiden en Omstreken (NZLO). 

De NZLO richt zich op de strategische uitwerking van verschillende taken die iedere zorgorganisatie anders zelf had moeten ontwikkelen. Bijvoorbeeld de gezamenlijke inkoop van ICT, samen nascholing ontwikkelen en lokaal uitvoeren en kwaliteitsverbeteringstrajecten. Namens de aangesloten zorgorganisaties kan NZLO als centrale gesprekspartner optreden en afspraken maken met ziekenhuizen, GGZ, GGD, gemeenten en verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties en zorgverzekeraars. Patiënten kunnen hiermee blijvend rekenen op goede zorg bij hun vertrouwde huisarts of andere zorgverleners. 

De regionale verenigingen van huisartsen, eerstelijns apotheken, psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten participeren als klankbordpartner in het NZLO.

In NZLO zitten de zorgorganisaties: Rijncoepel, Alphen op één Lijn, Regionale Organisatie van Huisartsen West-Nederland (ROHWN), Zorggroep Katwijk en Samenwerkende GEZzen Leiden en Omgeving. Deze zorgorganisaties beslaan de hele regio. 

Top