actueel

Inwoners inspireren vanuit Positieve Gezondheid: tips, uitdagingen en behoeften

Een belangrijk uitgangspunt van Positieve Gezondheid is dat mensen zoveel mogelijk eigen regie voeren op hun gezondheid. Hoe kom je daarover in gesprek als professional? Wat werkt, welke uitdagingen zijn er en wat is er nodig om de beweging verder te brengen? Tijdens de derde bijeenkomst van het Leeratelier Positieve Gezondheid passeerden vele ervaringen en ideeën de revue.

Om vanuit Positieve Gezondheid samen verder te groeien, organiseerde de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden samen met de Alliantie Positieve Gezondheid op 18 november 2021 een online leeratelier. Tijdens dit derde leeratelier kwamen (zorg)professionals, beleidsmakers, bestuurders en inwoners samen om kennis uit te wisselen en samen toe te werken naar de gezondste regio van Nederland.

Benieuwd wat het leeratlier heeft opgeleverd?

Lees hier het hele artikel

Wil je weten wat Positieve Gezondheid jou kan opleveren? Wil je er mee (gaan) werken? Of wil je graag deelnemen aan een volgend leeratelier? Neem dan contact op met Marieke van Schie.

Leeratelier Positieve Gezondheid in 2022
Ook in 2022 worden er drie bijeenkomsten van het Leeratelier Positieve Gezondheid: ‘Samen verder groeien!’ georganiseerd. Zet de volgende data alvast in de agenda: 24 maart, 21 juni en 15 november 2022 van 15.00 tot 17.00 uur. 

Leeratelier Positieve Gezondheid
Het Leeratelier Positieve Gezondheid is een initiatief van de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden in samenwerking met de Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord. Dit initiatief staat open voor (zorg)professionals, beleidsmakers, bestuurders en inwoners uit de regio Zuid-Holland Noord, die gestart zijn en/of werken vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Het doel van dit Leeratelier is om van elkaar te leren en zo elkaar te versterken. 

Alliantie Positieve Gezondheid
Rijncoepel, ROHWN, Marente, Welzijn Teylingen, GGD Hollands Midden, Zorg en Zekerheid en Reos vormen samen de Alliantie Positieve Gezondheid. Met elkaar willen zij dat Zuid-Holland Noord de meest Positief Gezonde regio wordt richting 2030.

Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden
Via de Werkplaats worden partijen uit de lokale praktijk samengebracht in een Leeratelier. Het leren vindt plaats door kennis en ervaringen te delen met elkaar, te experimenteren in de praktijk, en daardoor nieuwe kennis en inzichten op te doen. Met het streven om de beroepspraktijk en de kwaliteit van leven van bewoners te verbeteren. 

Lees hier het verslag van de tweede bijeenkomst van het Leeratelier Positieve Gezondheid (29 juni)
Lees hier het verslag van de eerste bijeenkomst van het Leeratelier Positieve Gezondheid (25 maart)

Top