actueel

Nationale Diabetes Challenge Leiden in beweging!

Nationale Diabetes Challenge Leiden in beweging!

Ook in 2018 kunnen mensen uit Leiden en omgeving met diabetes meewandelen met de Nationale Diabetes Challenge Leiden in beweging! (NDC). Cobi Rijsdam organiseert deze challenge voor het 3e jaar.

Wat is de NDC?
Het is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) om mensen met diabetes te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. De challenge duurt 16 tot 20 weken waarin lokale zorgprofessionals één keer per week samen met patiënten wandelen. In de laatste week vindt de finale plaats. De afsluitende kilometers worden op een centrale locatie in Nederland met alle deelnemers afgelegd op het Challenge Diabetes Festival dat de BvdGF organiseert. 

Waarom meedoen met de NDC?
De NDC is een effectieve behandeling bij diabetes gebleken. Door wekelijks wandelen verbeteren bloedglucosewaarden en kan het gebruik van insuline en overige medicijnen vaak verminderd worden. Je gebruikt dit middel naast de reguliere diabetesmedicijnen die je voorschrijft en daar waar mogelijk in de toekomst (deels) als vervanging daarvan. Omdat positieve effecten ook bij mensen met andere chronische aandoeningen gemeld zijn, kun je dit middel naar behoefte ook voor hen inzetten. 

Cobi Rijsdam organiseert deze challenge; van de zorgprofessional wordt gevraagd min. 2x per maand mee te wandelen. Zorgprofessionals zijn POH, DVK, diëtistes, fysiotherapeuten, huisartsen, pedicures etc.

Er is een informatiebijeenkomst voor potentiële deelnemers en zorgprofessionals op 6 maart 2018, start om 20.00 uur. Locatie; Alrijne Ziekenhuis, Houtlaan 55, Leiden.

Meer informatie? www.nationalediabeteschallenge.nl of contact opnemen met Cobi Rijsdam of 06-51033384.

Top