actueel

Samenwerking domeinen in Bouwlust en Vrederust

‘We weten elkaar steeds beter te vinden’. Samenwerking tussen verschillende domeinen is nodig voor passende zorg en ondersteuning in de wijk. Maar dit gaat niet altijd vanzelf. In Bouwlust en Vrederust is er afgelopen jaren hard aan gewerkt.


"Ik lach daar"

Mevrouw Rennes (91) kwam met klachten van eenzaamheid bij de huisarts. Die bracht haar in contact met de ouderenconsulente en zo kwam ze bij Haags Ontmoeten. Daar heeft ze wat aan. Mevrouw Rennes: ‘Ik lach daar. En ik lach thuis niet. Ik voel me daar heel erg gewaardeerd.’ Voor haar heeft samenwerking tussen domeinen dus iets heel moois opgeleverd: plezier!

Veel activiteiten

Afgelopen anderhalf jaar is onder onze begeleiding hard gewerkt aan die samenwerking. Els Hooning, ouderenconsulente Stichting MOOI blikt terug op die ontwikkeling: ‘Zorgland was niet altijd op de hoogte van wat welzijn deed. Er is heel veel, er zijn heel veel activiteiten.’ Het ontwikkelde Zorgpad Eenzaamheid en de Verwijskaart Meer Leefplezier moeten er nu voor zorgen dat professionals elkaar (nog) beter weten te vinden.

Patricia van Paasen-Scheepers begeleidde dit proces met veel enthousiasme én toekomstvisie. ‘Hoe mooi zou het zijn als we de inwoners veel meer gaan betrekken vanaf de start, zodat we samen kunnen ontwikkelen wat er nodig is.’ Wordt vervolgd dus! Meer weten? Bekijk de video, met dank aan alle sprekers van fysiopraktijk De Dreef, Huisartsenpraktijk Zonneoord en de buurtsportcoach.


Top