actueel

Vertrek Eva van Steenbergen, welkom Cinthya de Vaal bij Reos

Na 15 jaar met veel plezier bij Reos gewerkt te hebben neemt Eva van Steenbergen afscheid Haar bevlogenheid voor en plezier in het werk zet ze voort bij ELAA, de ROS in Amsterdam, waar zij als senior adviseur met vergelijkbare thema’s aan de slag zal gaan. Terug naar de stad waar ze jarenlang woonde.

Wie Eva van Steenbergen zegt, zegt Alliantie Positieve Gezondheid. Eva is een van de mede-oprichters van de Alliantie Positieve Gezondheid in Zuid-Holland Noord. Als mede-oprichter en als kartrekker bouwde zij deze samen met maatje en co-trekker Ellen van Steekelenburg (GGD HECHT) de Alliantie uit tot de regionale beweging die het nu is.

Het begon met de organisatie van een integrale werkconferentie met Machteld Huber als hoofdspreker in Alphen a/d Rijn in mei 2017. Daarna volgden vele workshops, trainingen en congressen waar Eva zelf een training, lezing of workshop gaf over het gedachtegoed Positieve Gezondheid.

Zelf zegt ze over deze tijd: "Wat is het een ontzettend gaaf en inspirerend proces geweest. Van de eerste verkennende gesprekken midden in Coronatijd, tot de organisatie van de eerste digitale leerateliers. En de officiële start van de Alliantie in december 2021." Inmiddels is de Alliantie uitgegroeid tot een netwerk met ruim 23 partners die elkaar inspireren en de beweging blijvend voeden. 

Cinthya de Vaal neemt Eva’s rol bij de Alliantie over 

"Wat een mooie kans krijg ik als opvolgster van Eva om de Alliantie Positieve Gezondheid als medetrekker over te nemen! Voor mij een grote kans omdat de intenties en ambities van de Alliantie gevoed worden vanuit de brede blik op gezondheid, waarbij het accent ligt op de veerkracht van de mens en dat wat hun leven betekenisvol maakt. In mijn werkende leven is dat voor mij een belangrijk uitgangspunt geweest, kijkend naar mijn werk als verpleegkundige, docent verpleegkunde en hagromanager in een gezondheidscentrum. Sinds twee jaar ben ik als opleider bij het iPH werkzaam en geef ik samen met het iPH opleidersteam het opleidingstraject train de trainer Positieve Gezondheid. Vanuit die rol past het verder doorontwikkelen en uitbouwen van de Alliantie mij heel goed en mede daarom start ik vanaf 5 maart a.s. met veel plezier bij Reos en kijk uit naar onze samenwerking!"Ontwikkeling en versterking van eerstelijns samenwerkingsverbanden

Naast haar rol binnen de Alliantie Positieve Gezondheid heeft Eva de afgelopen jaren op veel verschillende thema’s een bijdrage geleverd. Eva startte bij Reos ruim een decennium geleden als adviseur voor de GGZ, vanwege haar achtergrond als psycholoog en was o.a. betrokken bij het opzetten van Netwerk Next, dat nog steeds een bloeiend netwerk is. Zij adviseerde ook verschillende zorgverleners bij het opzetten van multidisciplinaire eerstelijnssamenwerkingsverbanden, die nu doorgegroeid zijn naar wijksamenwerkingsverbanden (WSV’s). Vanuit de invalshoek van haar postmaster opleiding interventiekunde heeft Eva een goed oog voor de ‘zachte kant’ van samenwerking.

Zij gaf op vraag van wijksamenwerkingsverbanden (WSV) vele workshops om de samenwerking te verbeteren. Samen met collega’s, de regio-organisaties en de WSV’en ontwikkelde zij voor de verdere ontwikkeling van de WSV’s de WSV Zelfanalyse. Dit was een tool voor Wijksamenwerkingsverbanden om meer zicht te krijgen op wat er volgens de betrokkenen goed gaat en waar nog verbetering zit. 

Toen er in de regio Zuid-Holland Noord ook behoefte en interesse bleek voor het opleiden van eerstelijns WSV-bestuurders, aarzelde Eva geen moment. In samenwerking met toen Caliber, nu Rijn en Duin, Zorg en Zekerheid en collega’s ontwikkelde Eva de Leergang WSV-besturen en gaf ze de afgelopen jaren een groot aantal modules als trainer zelf waar de bestuurders enthousiast op reageerden.  

Eva's inzet voor geboortezorg in Leiden/Leiderdorp en Den Haag

Tot slot heeft Eva zich de afgelopen twee jaar ook ingezet voor de geboortezorg in de regio’s Leiden/Leiderdorp en Den Haag. In Leiden/Leiderdorp is een Stuurgroep Capaciteit opgezet, waarin de betrokken partijen vanuit een gezamenlijke urgentie werken aan oplossingen voor de korte en lange termijn. Daarnaast is Eva betrokken geweest bij het samengaan van de VSV’s Leiden en Leiderdorp, wat bijdraagt aan verdere professionalisering en efficiëntie. 

Reos is Eva zeer dankbaar voor alles wat zij voor de Alliantie Positieve Gezondheid, eerstelijnszorg, de samenwerking en de Alliantie in de afgelopen jaren heeft gedaan. Haar collega’s wensen haar heel veel succes en werk- en fietsplezier bij ELAA. Om het voor de samenwerkingspartnerts makkelijk te maken, neemt Cinthya het werknummer van Eva over: 06 184 25 567. Het e-mailadres waarop Cinthya vanaf 5 maart te bereiken is: cdevaal@reos.nl.

Top