Uitbreiding teleconsultatie medisch specialisten

De waarde van kort overleg tussen huisarts en medisch specialist op afstand is vaak groot. Dit voorkomt vaak een verwijzing naar de tweede lijn. Veel huisartsen hebben wel een vorm van consultatie op afstand met medisch specialisten. Sommige huisartsen doen het veel rondom de ene aandoening, andere weer rond een andere aandoening. Vaak hangt het af van persoonlijke contacten, samenwerkingen die gegroeid zijn.

In 2019 is onder projectleiding van Reos gekeken hoe die consultatie voor alle huisartsen en alle aandoeningen kan gaan gelden.

Dat vraagt technisch een systeem, dat met elkaar kan uitwisselen, een heldere route  hoe huisartsen kunnen consulteren en hoe deze consultatie betaald wordt. In 2019 zijn de voorbereidingen hiervoor gestart met Reos en Alrijne als projectleider. De belangrijkste winst is nu al dat medisch specialisten en huisartsen sterk naar elkaar zijn toegegroeid, meer begrip voor elkaar hebben. De medisch specialist wil geen onzinnige verwijzingen, de huisarts vindt het fijn ruggenspraak te kunnen houden bij twijfel.

Top