Wat zijn betrouwbare toepassingen?

Deze platforms wijzen je de weg

Uit de eHealth Monitor 2018 van Nictiz blijkt dat zorggebruikers redelijk makkelijk online informatie vinden. Maar 63% vindt het moeilijk vindt om de betrouwbaarheid van de gevonden informatie te bepalen. Thuisarts.nl  is bij huisartsenpraktijken bekend. Maar welke apps of online eHealth-toepassingen adviseer je aan je patiënten? We zetten een aantal platforms met inspirerende en betrouwbare voorbeelden op een rij.

DigitaleZorgGids

De DigitaleZorgGids is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Het is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen. De website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn, welke producten hieronder vallen en hoe deze worden gewaardeerd. Vanuit het oogpunt van de patiënt, de zorgverlener en de zorgexpert. Door een koppeling met ZorgkaartNederland - een website die ongeveer 1 miljoen keer per maand wordt bezocht - kunnen mensen zien welke zorgverleners welke digitale diensten en producten aanbieden. 

Detailopname van de DigitaleZorgGids

GGD AppStore

De GGD AppStore is een gezamenlijke dienst van alle GGD’en Nederland, in samenwerking met  kennisinstituten en patiënten- en consumentenorganisaties. De GGD AppStore biedt een overzicht van relevante en betrouwbare gezondheidsapps en websites, die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria. De apps zijn getoetst op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. 

National eHealth Living Lab (NeLL)

Bij het National eHealth Living Lab (NeLL) werken patiënten, zorgverleners, consumenten, studenten, wetenschappers, ondernemers, organisaties en instellingen samen om van eHealth een effectief en geïntegreerd onderdeel van de zorg te maken. NeLL faciliteert wetenschappelijk onderzoek naar en validatie en toetsing van eHealth om te komen tot bewezen doelmatige digitale zorgtoepassingen die geïmplementeerd kunnen worden. Op de website staat een overzicht van gevalideerde eHealth-toepassingen.

Top