Wat zijn betrouwbare toepassingen?

Deze platforms wijzen je de weg

Uit de e-health Monitor 2018 van Nictiz blijkt dat zorggebruikers redelijk makkelijk online informatie vinden. Maar 63% vindt het moeilijk vindt om de betrouwbaarheid van de gevonden informatie te bepalen. Thuisarts.nl is bij huisartsenpraktijken bekend. Maar welke apps of online e-health-toepassingen adviseer je aan je patiënten? We zetten een aantal platforms met inspirerende en betrouwbare voorbeelden op een rij.

DigitaleZorgGids

De DigitaleZorgGids is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Deze website biedt betrouwbare informatie over digitale zorg en biedt praktische tips.

GGD AppStore

De GGD AppStore is een gezamenlijke dienst van alle GGD’en Nederland, in samenwerking met kennisinstituten en patiënten- en consumentenorganisaties. De GGD AppStore biedt een overzicht van relevante en betrouwbare gezondheidsapps en websites, die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria. De apps zijn getoetst op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. 

National e-health Living Lab (NeLL)

Bij het National e-health Living Lab (NeLL) werken patiënten, zorgverleners, consumenten, studenten, wetenschappers, ondernemers, organisaties en instellingen samen om van e-health een effectief en geïntegreerd onderdeel van de zorg te maken. NeLL faciliteert wetenschappelijk onderzoek naar en validatie en toetsing van e-health om te komen tot bewezen doelmatige digitale zorgtoepassingen die geïmplementeerd kunnen worden. Op de website staat een overzicht van gevalideerde e-health-toepassingen.

Top